NOWOŚCI W INSTYTUCIE RYNKU PRACY

„CREATIVE JUGGLING AGAINST ROUTINE IN YOUR LIFE”

14 czerwca 2010 r. w Domu opieki Społecznej im. Matki Teresy z Kalkuty w Lublinie odbył się pokaz umiejętności żonglerskich uczestników warsztatów „Kreatywne żonglowanie sposobem na życiowa rutynę” kończący 6-dniowy międzynarodowy projekt.

Projekt “Creative juggling against routine in your life” odbył się dniach 08-14.06.2010r w ramach programu „Uczenie się przez całe życie”, akcja: warsztaty Grundviga. W projekcie wzięło udział 17 osób, w tym reprezentanci Turcji, Wielkiej Brytanii, Portugalii, Hiszpanii, Austrii, Francji, Niemiec, Litwy, Łotwy, Rumuni i Polski.

Warsztaty odbywające się w Nasutowie k. Lublina łączyły elementy warsztatów rozwoju osobistego, warsztatów kreatywności, motywacji, umiejętności interpersonalnych z treningiem umiejętności żonglerskich.

Ucząc się żonglowania – uczestnicy przełamywali własne bariery, uczyli się cierpliwości, pewności siebie, kreatywności, współpracy w grupie – co jak twierdzą przydatne będzie w ich życiu osobistym i zawodowym. Cennym doświadczeniem był również wielokulturowy charakter warsztatów, a także obecność osób w różnym wieku i przedstawicieli różnych zawodów, co dawało możliwość konfrontacji i otwarcia na nowość i różnorodność.

Efekt intensywnych treningów żonglerskich uczestnicy zaprezentowali w ostatnim dniu warsztatów przed mieszkańcami Domu Opieki Społecznej im. Matki Teresy z Kalkuty w Lublinie. Międzynarodowe show z wykorzystaniem różnych technik i rekwizytów żonglerskich spotkało się z ogromnym zainteresowaniem i aplauzem publiczności.

powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie
powiekszeniepowiekszeniepowiekszeniepowiekszenie

Flash Player - pobierz.